BigUp!

Рейтинг
УжаснаОтлична 

Кучетата са прекрасни и любящи животни, които не се интересуват от това как изглеждат и каква визия притежават... което само по себе си е хубаво, защото тези домашни любимци, които ще ви покажем, са си направо грознички!

Sam, Crypt-Keeper Dog

 

Този симпатяга изглежда като кръстоска между Пазителя на подземието (бел. авт. главният герой от американската поредица Истории от Подземието) и Гремлин. С този си вид малкото китайско куче Сам успява да  грабне победата в състезанието “Най-грозното куче на света”, провело се на панаира “Сонома-Мерин” в Калифорния през 2005-та. За жалост, 14-годишният Сам е  страдал от много на брой сърдечни заболявания и е починал от рак през ноември същата година.

 

Munchkin the Mystery Mutt

 

Мънчкин е може би една от най-награждаваните породи кучета за, меко казано, лошата си визия.

Тази порода е напълно неопределима; ветеринарите я наричат “невзрачна”. Мънчкините сумтят, докато ходят и имат твърда, сива козина около врата си, която стърчи странно и колкото и я да сресваш или миеш с шампоани или балсами, тя си остава в същият вид. 

 

"Ug"

 

С лице, което само майка му би могла да обича, този двугодишен сляп  пойнтер е изоставен в приют за животни в Англия, преди в крайна сметка да извади късмет. Когато е обявен за най-грозното куче на територията на Великобритания за 2010-та, изведнъж стотици хора заливат приюта “Мейфлауър” със запитвания да го приемат в семействата си.

Късметлията - приемен “родител” на кучето става Ейрпил Паркър, 35-годишна майка на две деца. След осиновяването му, първата работа на Паркър е да го прекръсти от Ъг на значително по-милото Дъг.

 

Miss Ellie

 

Тази южняшка красавица печели първа награда на състезанието “Най-грозното куче на света” на панаира “Сонома-Мерин” през 2009-та година, когато е на 17. Визията на малкото китайско куче Мис Ели, “осиновено” на около 7-годишна възраст, й носи световна медийна слава.

Тя участва отново в надпреварата, през 2010-та, но за съжаление съдбата е имала други планове и скоро след това тя почива в дома си в Тенеси.

 

Elwood

 

Състезанието през 2007-ма година ни запознава със симпатягата Елууд - кръстоска между китайска порода и чихуахуа – на 2 години, който спечели синята панделка за тази година. Стопаните на Елууд бяха много развълнувани да грабнат първото място (и наградата от 1000$), особено след като развъдчикът на кучето е имал намерение да го евтаназира веднага след раждането му, защото го е счел за “прекалено грозно, за да бъде продадено”.

 

Hubble

 

Бедният Хъбъл е бездомен, когато печели титлата “Най-грозно куче на Великобритания”. Живее в приют в Лийдс, Англия, след като е намерен в безпомощно състояние в гориста местност. Бива определен като 8-годишен, когато побеждава конкуренцията, благодарение на гниещата си захапка, кривите си зъби и краставата си козина.

 

Rascal

 

Раскал идва от семейство на грозни кучета: майка му, баба му и дядо му са печелили конкурси по грозота. Всъщност, бащата на Раскал – Чи-Чи – е рекордьор на Гинес за спечелването на най-голям брой такива състезания за всички времена.

Природно лишен от козина и покрит с петна и брадавици, Раскал е чистокръвно китайско малко куче.

 

Gus

 

Гъс има само три крака, едно око и е диагностициран с рак, но това не му попречва да спечели “Най-грозното куче на света” за 2008-ма.

Този 9-годишен потомък на китайската порода малки кучета бива спасен от лоши стопани преди да загуби единия си крак вследствие на рак на кожата и лявото си око след ожесточена схватка с котка. За жалост бедният Гъс не успява да доживее достатъчно, за да се порадва истински на своето влияние като най-грозно куче на света. Умира само 5 месеца след като печели състезанието.

 

Pabst 

 

Пабст е едно от малкото на брой кучета, успели да победят всички тези мършави китайски потомци, ставайки шампион в “Най-грозното куче на света” през 2009-та в Калифорния. Всъщност, той успява да победи дори Мис Ели!

Кръстоска между две породи боксер той е само на 4, когато грабва отличието, Пабст е кръстен на марка евтина бира, заради, както го нарича стопанинът му, “лицето му, изглеждащо сякаш е пил горчива бира”.

 

Abby

 

Принцеса Аби, чихуахуа със странно-усукани задни крака, извит гръбнак и кривогледство на лявото око, е най-актуалния победител (2010) в “Най-грозното куче на света”, провело се в Северна Каролина. Стопанинът й е спасил 4-годишното мъниче от т.нар. “Хуманно общество”, след като го намира изоставено и заразено от бълхи и кърлежи.

 

Въпреки неугледният им вид, тези кучета са обичани от милиони хора по света и излъчват неподправен чар.

Източник: http://adf.ly/m7Cg

Сподели